ДИСЦИПЛІНИ ЗА ВИБОРОМ  

   

Життя факультету  

   

Наукове товариство студентів та аспірантів  

   

Служби університету  

   

31 березня 2016 року у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми» завідувачем кафедри джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін факультету історичної освіти НПУ імені М. П. Драгоманова, доктором історичних наук, професором Олександром Валентиновичем Потильчаком було прочитано відкриту лекцію на тему: «Українське музейництво на початку ХХІ століття: виклики та відповіді».

 

 

Послухати фахівця з двадцятирічним досвідом викладання музеєзнавства зібралась зацікавлена аудиторія із понад 60 осіб, студентів-істориків і викладачів Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, працівників і співробітників Миколаївського обласного краєзнавчого музею, Миколаївського обласного художнього музею імені В. В. Верещагіна, Музею підпільно-партизанського руху на Миколаївщині в роки Великої Вітчизняної війни, Музею суднобудування та флоту, Миколаївського обласного центру туризму, Миколаївської науково- едагогічної бібліотеки, Центральної міської бібліотеки імені М. Кропивницького, кількох громадських музеїв підприємств, організацій і навчальних закладів обласного центру.

Під час відкритої лекції йшлося про стан розвитку вітчизняного музейництва на початку ХХІ століття, проблеми й виклики, що постали перед музеями України і їх колективами сьогодні. Потильчак О. В. поділився з слухачами власними міркуваннями щодо перспективних напрямків розвитку музейної справи, шляхів вирішення болючих для музейного середовища проблем демографічного, економічного, соціального характеру. Лекція професора переросла в обговорення порушених проблем, в ході якого присутні фахівці поділилися з колегами власним досвідом новаційної експозиційної, фондової, освітньо-виховної та громадсько-наукової роботи своїх музеїв.